S10

Finalistkinja Evrovizije pokušala da se ubije kada je imala 14 godina

  • Izvor: Kurir
  • 14.05.2022.19:47

Svima je zapala za oko i predstavnica Holandije na Evroviziji, koja se predstavila pseudonimom S10 i koja je poznata pjevačica, reperka i kantautorka koja iza sebe ima potresnu priču.

Muzičku karijeru započela je 2016. godine, kada je objavila mini-album "Antipsychotica", nakon kog je slijedio i Lithium, a 2019. godine je svjetlo dana ugledao njen debitantski album "Snowsniper", koji je dobio mnoga muzička priznanja.

Od tada je objavila i album "Vlinder" i snimila niz uspješnih singlova, a početkom marta je postala predstavnica Holandije na ovogodišnjoj "Evroviziji", na kojoj se predstavlja pjesmom "De diepte".

Iako je veoma mlada, S10 je u životu vodila teške borbe, o kojima nerijetko pjeva u svojim pjesmama.

Rođena je kao Stin den Holander u Hornu, kao jedno od dvoje blizanaca, a od rođenja nije imala gotovo nikakav kontakt sa svojim biološkim ocem.

Iza mlade pjevačice, koja ima tek 21 godinu, ostala je i teška borba s depresijom, psihozama, audio-halucinacijama i suicidnim mislima, a sve je kulminiralo njenim pokušajem da sebi oduzme život kad je imala samo 14 godina.

Tada je primljena u psihijatrijsku bolnicu, dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj, a uslijedila je velika bitka da se Stin oporavi, prenosi "Kurir".

Ipak, zbog borbi koje je vodila posebno su joj teško pali nedavni komentari holandskog voditelja Jana Rosa, koji ju je opisao kao "djevojku koja se siječe u svojoj sobi da bi privukla pažnju". Na opasku njegovog sagovornika Denisa Šoutena da pjevačica ima suicidne misli, odgovorio je:

"Da, pa, onda bi bilo dobro da skoči s krova. Isuse, onda bismo mogli da pošaljemo neku normalnu osobu, zar ne? Žao mi je zbog toga. Kako užasna u****a pjesma".

Ipak, Stin je danas nasmijana djevojka, u prilično srećnom i spokojnom periodu života. Ona ima priliku da predstavlja svoju zemlju na najvećem muzičkom takmičenju Starog kontinenta, a nakon prve polufinalne večeri plasirala se u finale i oduševila Evropu svojim glasom.


Tagovi: