Italija

Identifikovan napadač: Udario voditeljku po zadnjici u programu uživo

  • Izvor: klix.ba
  • 29.11.2021.14:30

Nakon što je jedan navijač poslije utakmice Empolija i Fiorentine (2:1) seksualno uznemiravao voditeljku Gretu Beccagliu s "Toscana TV", policija je brzo identifikovala napadača, ali za pokretanje postupka potrebno je da ga novinarka tuži.

Riječ je o navijaču Fiorentine, koji je neočekivano iza leđa prišao voditeljki i udario je po zadnjici i to sve u programu uživo, neposredno nakon toskanskog derbija odigranog na stadionu Castellani.

Iako je ispočetka djelovala vrlo uvjerljivo da želi tužiti nepromišljenog navijača, Beccaglia je izjavila da je određeni ljudi savjetuju da to ne učini i sada se dvoumi.

"Ne mogu mirno da idem na posao zato što sam mlada žena. Šokirana sam i uplašena. Neko mi savjetuje da ga ne tužim, ali to su veoma ozbiljne i neprihvatljive stvari koje su me obilježile i osjećam duboko ogorčenje", kazala je.

Svojevrsni skandal u Empoliju takođe nije samo ograničen na ono što su prikazale kamere, jer je voditeljka naknadno objasnila da joj je i drugi muškarac prišao i želio je dodirnuti po intimnim dijelovima tijela, nakon čega je reagovao kamerman.

Solidarnost i riječi podrške dolaze sa svih strana. Oglasili su se brojni novinari, kao i fudbaleri koji su izrazili maksimalnu solidarnost.