Музичар

"Краљ некретнина": Ево колико кућа и станова има Горан Бреговић

 • 21.02.2024. 12:42

Музичар Горан Бреговић деценијама гради успјешну каријеру, сав новац који је зарадио, Брега је мудро уложио у некретнине, те данас многе од њих издаје, а његова кућа на Сењаку у Београду је једна од омиљених локација за снимање филмова и серија у Србији.

Познато је да Бреговић има и кућу на Јахорини, преноси Форбс.

Јахорина је омиљено одмаралиште славног музичара, а и његов бенд Бијело Дугме често је инспирацију проналазио у зеленилу и приватности коју им је та планина пружала. На Јахорини су настале и неке од најљепших пјесама које је написао.

Предивна вила на олимпијској љепотици има 450 квадрата. Вриједност јој је тешко процијенити јер се налази на савршеној локацији уз саму стазу. Просјечна цијена квадрата на олимпијској љепотици је око десет хиљада КМ, па израчунајте колико је то нула.

Његова кућа у Толстојевој улици у Београду појавила се у ТВ серији “Државни службеник” као кућа лика ког је тумачио глумац Никола Пејаковић.

Поменуту вилу градио је три године. Опасана је високим гаражним вратима на даљинско управљање, а двориште се не може видјети са улице. Музичар је, како би свој дом заштитио од лопова, поставио и видео надзор.

Први пјевач групе Бијело Дугме, Желко Бебек недавно је гостујући у једном подцасту казао да је Бреговић одувијек добро баратао новцем и улагао у некретнине, казао је и да је Бреговић зарађивао вишеструко више него он јер је потписивао аранжмане пјесама. Новац, односно подјела зараде је како Бебек тврди највећи разлог њиховог растанка. “Након што сам се побунио, показао ми је врата” казао је Бебек.

Медији у Србији преносе информацију да је Бреговић ових дана завршио још једну трансакцију везану за некретнине. Преносе информацију да је продао своју вилу у Истанбулу која га је коштала невјероватних 2.000.000 евра. Информација није службено потврђена.

Бреговић је према доступним изворима власник преко 30 некретнина у које је уложио 35 милиона евра.

“Накуповао сам толико кућа да ме је стид”, казао је говорећи о својој страсти за улагање у некретнине и додао: “Као и свака сиротиња увијек сам био фасциниран кућама”.

Поред стана у Сарајеву и куће на Јахорини брега некретнине има у Њујорку, Паризу, Загребу, користи их како би имао дом на својим бројним путовањима. Ту су и виле на Јадрану које користи за одмор, а налазе се у Хрватској и Црној Гори.

Бреговић је у бројним интервјуима говорио како је кроз каријеру зарађивао новац радећи оно што воли, али и издвојио једну занимљиву ситуацију:

“Рат ме је затекао у Паризу у великом апартману и са малим банковним рачуном, али сам, по први пут у животу, био у паници. Не због тога што могу да погинем или што више нећу имати новца, већ због тога што сам цијели живот провео лагодно, радећи за новац само оне ствари које сам желио и које бих радио и бесплатно да је то неко тражио од мене. То је та врста слатке лагодности коју само новац може да вам пружи.” казао је Бреговић.

Своје некретнине Бреговић данас врло успјешно капиталише кроз изнајмљивање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина