Pjevač

Mišo Kovač ostaje u splitskoj bolnici

  • Izvor: avaz
  • 19.12.2021.13:15

Nakon što je Mišo Kovač treći put u posljednja dva mjeseca završio u KBC-u Split na liječenju, javnost pažljivo prati svaku vijest koja dospije u javnost, željno iščekujući njegov izlazak iz bolnice.

Kako od bliskih saradnika saznaje 24 sata, zdravstveno stanje 80-godišnjeg Miše Kovača i dalje je stabilno, no zbog opreza će ga zadržati još sedam dana. Smješten je na Covid odjelu u Križinama, no nije na kiseoniku te samostalno diše.

Stalno je pod ljekarskom nadzorom. Muzička legenda prošle je srijede ponovno završio u bolnici i to nakon što je 14. decembra, tokom dana otpušten iz nje.

U bolnicu se vratio zbog povišene temperature, a direktir KBC-a Split, Julije Meštrović, tada je novinarima rekao kako je Mišino zdravstveno stanje uglavnom stabilno, vjerovatno i zato što je svu obradu i terapiju primio na vrijeme.

Inače, ovo je treći put u posljednja dva mjeseca da je pjevač završio u KBC-u Split na liječenju. Prije nego se zarazio koronom bio je smješten na odjelu pulmologije, gdje je primljen s dijagnozom suspektne upale pluća, da bi se kasnije ispostavilo da se ipak ne radi o upali pluća, pa je nakon terapije antibioticima pušten kući. Sličan scenario dogodio se i u oktobru.

Osim Miše, koronom su se zarazile i njegova supruga Lidija, ali i kćerka Ivana Kovač.

Tagovi: