ATV

Sindikat obrazovanja spreman i na proteste: Riješite naš decenijski problem!

  • 31.10.2017. 19:40

"Spremni smo i na proteste ako Vlada ne riješi naš decenijski problem", poručuju iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, tražeći izjednačavanje koeficijenata prosvjetara i ostalih budžetskih korisnika.

Tvrde da su to još ljetos tražili od minista prosvjete, a prije nekoliko dana i od potredsjednika Vlade. Sad je, kažu, već hitno.

vlada rs

"Šta ćemo učiniti, u ovom trenutku neću da prediciram stvari niti mogu, ali sindikat obrazovanja nauke i kulture su spremni da razmotre sve moguće opcije i da dođemo do rješenja prije svega razgovorima i pregovorima, ali ne isključujemo bilo kakav oblik sindikalne borbe koja može biti radikalnija", navodi predsjednik sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić.

Gnjatić tvrdi da su brojke neumoljive - prosvjetarima koeficijent nije veći od 10, dok je u organima uprave najniži 13. Takvu razliku smatra diskriminacijom. Revoltirane sindikalce i moguće proteste nisu htjeli da komentarišu u resornom ministarstvu.

telop ministarstvo

"Ministarstvo prosvjete i kulture će uraditi potrebne analize i kompletnu informaciju predložiti na razmatranje Vladi Republike Srpske", navode iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Ni u ministarstvu ni u sindikatu ne spominju konkretne rokove, a sindikalci kažu da pristaju i na rješenje u etapama. Nakon toga, tvrde, valjalo bi se pozabaviti i Zakonom o radu koji, vjeruju, nije na njihovoj strani.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм