Slatko od kajsija

  • 06.07.2016. 14:10

Za vas smo izdvojili recept koji ne sadrži nikakve vještačke dodatke, ni konzervans.

Evo šta vam je potrebno:

5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
2kg šećera (najviše)

Priprema:

Kajsije isjecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vrijeme podignite poklopac i promiješajte ih da vam ne bi zagorjele. Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vrijeme, morate voditi računa o njima da ne zagore. Poslije sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrijane tegle. Tegle zatvorite i ostavite da se prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mjestu.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

    ' Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.