Sok od paradajza

  • 29.09.2016. 08:34

POTREBNO JE:

- 10 kg zrelog paradajza

- kašika morske soli

- veza lista celera

- 2 paprike babure

- na vrh noža konzervansa

PRIPREMA:

Opran paradajz sameljite u mašini za mljevenje paradajza koja odvaja ljusku i sjemenje. Na šest litara soka, koliko ćete otprilike dobiti, dodajte kašiku morske soli, paprike i vezu celerovog lista, pa ga zagrijavajte polako dok ne proključa, pazeći da ne iskipi. Kada provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok ne nestane sva pjena sa površine, od 45 minuta do jednog sata. Desetak minuta pred kraj dodajte na vrh noža konzervansa. Izvadite babure i celer. Vruće sipajte u dobro oprane i suve flaše, zatvorite i dobro ih ušuškajte. Kada se flaše potpuno ohlade, poređajte u tamnu i hladnu ostavu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.