ATV

Tenis

Đoković je u ovom segmentu nedostižan za Federera i Nadala

  • Izvor: Sputnjik
  • 10.10.2021. 15:17

Novak Đoković na ATP listi odavno je odmakao Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, ali statistika koju srpski as ima u odnosu druga dva velikana je impresivna.

Trojica tenisera koji čine "veliku trojku", Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal dijele broj osvojenih Gren slemova, ali neki rekordi koje je postigao srpski as deluju nedostižno za njegove najveće rivale.

Kada se saberu mečevi Đokovića, Federera i Nadala, u kojima su imali bar po jednu meč loptu i izgubili, najgori skor ima Švajcarac, a najbolji prvi reket svijeta.

Federer je izgubio u čak 24 duela kada je imao priliku da završi meč, a ono što je zanimljivo je da je tri takva meča izgubio od Novaka Đokovića.

Ne postoji teniser koji je više od Novaka uspijevao da se vrati protiv Rodžera u mečevima u kojima je Švajcarac imao bar jednu meč loptu.

Radi se o maratonskom duelu na Vimbldonu 2019. godine kada je Novak poslije pet setova i dvije spašene meč lopte osvojio titulu.

Nadal je u karijeri osam puta izgubio iako je imao priliku da završi meč pobjedom, a posljednji put takva situacija Špancu se dogodila 2019. u Akapulku kada je slavio Nik Kirjos.

Najbolji je ipak Novak Đoković koji svoje šanse nije propuštao olako. Srpski as je kada je imao meč loptu izgubio samo tri puta u karijeri.

Posljednji put prije tri godine od Marina Čilića u Kvinsu, ali prije toga mu se to nije dogodilo devet godina, piše "Sputnjik".

To je samo još jedna u nizu činjenica koja je najboljeg tenisera svijeta pozicionirala ispred njegovih najvećih rivala.