Dobojlije imaju velike ambicije

FK Sloga cilja Premijer ligu

  • Izvor: ATV
  • 02.03.2022.18:43

U Doboju hrabro poručuju da su spremni za Premijer ligu. Pred početak drugog dijela sezona fudbaleri Sloge imaju cilj da osvajanjem titule šampiona Republike Srpske izbore promociju u elitni rang. Iste ambicije gaji Krupa, ali još nekoliko klubova koji su prvi vrhu tabele. Trener Zoran Ćurguz vjeruje da njegov tim kvalitet naročito poslije zimske pauze, dolaska novih igrača i kvalitetno odrađenih priprema.

- Smatramo da smo napravili ekipu koja može ravnopravno da se bori za Premijer ligu. Doboj to zaslužuje. Konkurencija je jaka, neće biti lako. Krupa ima plan, ambicije ima Sloboda, a tu su još Sutjeska i Zvijezda 09. U svakom slučaju očekujem zanimljivo proljeće – rekao je trener Zoran Ćurguz.

- Očekujem prvo mjesto, nadam se da ćemo igrati Premijer ligu kao i svi ovdje – rekao je fudbaler Sloge David Hrubik.

Pobjeda u pripremnom periodu protiv banjalučkog Borca, dala je dodatno samopouzdanje ekipi. Ukoliko Sloga izbori Premijer ligu, upravu kluba očekuju novi izazovi, prvenstveno poboljšanje infrastrukture na stadionu Luke.

- Svakako Premijer liga je najviši nivo takmičenja i zahtijeva značajnija sredstva i ulaganja u infrastrukturu i u klub, jer je potreban veći budžet. Sloga najveću podršku ima iz Grada, ovo je zajednički projekat Doboja i fudbalskog kluba – rekao je predsjednik FK Sloga Miroslav Kršić.

Prva liga Republike Srpske počinje predstojećeg vikenda, Krupa je prva sa dva boda više od Sloge koja na startu ima težak raspored, jer ekipa Zorana Ćurguza gostuje tri puta u uvodna četiri kola.