Голман

Борјан отворио душу: Нисам залужио да ми то учине, Звезда је мој живот

 • Извор: Курир
 • 30.01.2024. 11:33

Милан Борјан био је синоним за успјехе ФК Црвена звезда у протеклом периоду.

Два пута је играо Лигу шампиона, четири пута Лигу Европе, освојио шест титула и три национална купа. Отуда је било велико изненађење вијест да га је нови тренер Барак Бахар елиминисао и послао на позајмицу у Слован из Братиславе.

Борјан је рецимо сматрао да може још да буде користан. Барак Бахар је мислио другачије.

И то је све негдје и очекивано и разумљиво у једном клубу. Али оно што Борјана и даље тишти је начин на који му је саопштено да је постао прекобројан на Топчидерском брду. У интервјуу за Курир детаљно се присјећа како му је речено да мора да иде.

– Сазнао сам путем телефонског позива. Два дана прије тога сам био са новим тренером Бахаром на разговору и имали смо једну позитивну и конструктивну причу. Не знам шта се промијенило за 48 сати након нашег састанка – рекао је Борјан за Курир.

На првом састанку, дакле, ама баш ништа није наговјештено?

– Након освајања дупле круне видјели смо се у просторијама клуба. Честитао је на трофејима и питао да ли смо славили, да ли идем на одмор и кад се враћам из репрезентације. Рекао је да ће ми, кад се вратим, дати четири до пет дана слободно. И онда да се припремимо за првенство и Лигу шампиона. Захвалио сам му и рекао да може да ме зове, шта год му буде требало. Позвао ме је послије неколико дана и рекао да не рачуна више на мене – присјећа се бивши голман Звезде.

Борјан ту није имао много избора. Мада пола године након растанка и даље сматра да је тај позив морао да му упути неко из клуба, а не сам Бахар. Како било, да се вратимо на тај разговор и Борјаново разочарање.

– Рекао сам: ’У реду’. Шта бих више причао с човјеком који није ни пет дана провео у Црвеној звезди. На крају, он није требало да буде тај који то треба да ми саопшти. Зна се ко доноси одлуке о клубу, бар тако функционишу све велике европске и свјетске екипе. Зна се како се клубови опраштају од капитена. И то играча који су капитени бар једну сезону, а не од некога ко је донио много среће, радости, успјеха и новца клубу свих ових година – истиче Борјан.

Ни касније није било позива из клуба?

– Нико ме није позвао. Окренуо сам број господина Терзића и неколико људи у клубу да ми објасне ситуацију. Њихов став је био да је то одлука тренера – наводи искусни чувар мреже.

Послије свега тога, негдје је и логично што Милан Борјан баш и нема високо мишљење о Бахару.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.