Prva liga Srpske

Čeka se odluka Krupe o nastupu u Premijer ligi BiH

  • Izvor: ATV
  • 16.05.2022.19:39

Fudbaleri Krupe dva kola prije kraja sezone prvi su prošli kroz cilj u šampionatu Republike Srpske, a u srijedu protiv prijedorskog Rudara imaju priliku da se domognu trofeja i u Kupu Srpske. Osvajanjem titule ekipa Krupe ujedno je izvadila i premijerligašku vizu, ali u ovom klubu još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o nastupu u elitnom rangu bh fudbala.

"Na početku niko od nas nije razmišljao da ćemo osvojiti titulu u Prvoj ligi Srpske. Mi smo prošle godine istupili iz Premijer lige zbog reflektora, a i ovaj put se susrećemo sa istim problemom. Sigurno će u narednim danima uprava odlučiti da li je spremna da napravi jedan korak ka pravljenju reflektora i podizanju omladinske škole. Ja se iskreno nadam da u nekom trenutku možemo do elite BiH", rekao je trener Krupe Vladimir Ilić. 

Odluku Krupe kao zapete puške čekaju i njeni prvi pratioci u prvoligaškom karavanu Srpske. Nastupa u Premijer ligi BiH sljedeće sezone rado bi se prihvatili u novogradskoj Slobodi, iako svjesni da nije sve u njihovim rukama.  

"Ja sam izašao sa stavom svog kluba da mi treba da igramo Premijer ligu i sa tim stavom idem. Vjerovatno nekim ljudima to ne odgovara. Ja pričam ono što znam za svoj klub, mi želimo da igramo Premijer ligu", rekao je prvi čovjek Slobode Mladen Bosančić. 

Iz dobojske Sloge danas poručuju da gledaju u svoje dvorište i da im je sav fokus usmjeren na preostale dvije utakmice. 

"U svakom slučaju mi smo sve ciljeve za ovu sezonu ispunili. Naš cilj je da budemo među prve tri ekipe, mi ćemo to definitivno biti. Pokušali smo ući u borbu za prvu mjesto, međutim pokazalo se da još nismo na nekom nivou koji bi nas doveo u takvu situaciju. Možda malo nismo imali ni sreće, malo i nekih drugih faktora", poručio je trener dobojske Sloge Zoran Ćurguz. 

Iako bodovno zaostaju za Slobodom i Slogom, fudbaleri Zvijezde 09 i dalje imaju teoretsku šansu da se domognu druge pozicije, a na ruku im ide i sređena infrastruktura, uz pun takmičarski pogon svih omladinskih selekcija. Ipak, sve se pita Krupa, a iz Fudbalskog saveza Republike Srpske o svemu će se oglasiti po završetku prvenstva.