Defanzivac Zvezde

Eraković sanja odlazak na Mundijal

  • Izvor: Agencije
  • 23.06.2022.16:31

Izabranicima Dejana Stankovića se na pripremama u Sloveniji pridružio reprezentativac Strahinja Eraković.

On je dobio više slobodnih dana u Crvenoj zvezdi i sad je spreman za rad.

– Imao sam dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja oskete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobjeđivati – počeo je Eraković.

Eraković je dobio poziv seniorske reprezentacije Srbije za mečeve Lige nacija, gde je i debitovao za A tim naše zemlje.

– Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti posljednje okupljanje.

Eraković bi mogao da bude predstavnik Crvene zvezde na Svjetskom prvenstvu.

– Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vrijedno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svjetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gdje smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha.

Iako ima tek 21 godinu, Eraković je već odigrao 60 utakmica u crveno-bijelom dresu i ističe da je uvijek tu za mlađe saigrače. Sada već od njega mogu da uče Stefan Leković i Vuk Bogdanović.

– Stvarno sam dugo u Crvenoj zvezdi i ne smatram se više mladim igračem. Iako po godinama jesam mlad, prošao sam dosta priprema sa prvim timom i sakupio mnogo utakmica. Osjećam se ipak malo iskusnije od mlađih saigrača. Ako im bude trebala bilo kakva pomoć ili sa druge strane smatraju da mogu nešto da nauče od mene tu sam da im dam savjet i pomognem.