FK "Solunac" Karađorđevo

Ispravka teksta: Iz kluba kažu da trener nije doživio srčani udar

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2022. 22:52

Fudbalski klub "Solunac" Karađorđevo demantovao je pisanja medija da je njihov trener doživio srčani udar nakon što mu je sudija pokazao karton.

"Trener nije dobio žuti karton, niti je dobio infarkt već je imao povišen pritisak, na koji se žalio i prije početka utakmice, ali nije htio da odustane od vođenja, i želio je da ostane na terenu uz svoju ekipu. Nakon nekih neprimjerenih startova protivničke ekipe na koje se sudija nije obazirao, naš trener je htio da zaštiti igrače i prigovorio sudiji riječima  ‘da ne želi da neko ode sa terena slomljene noge, ni svojih ni protivničkih igrača’, gdje je nakon tih startova i prepirke sa sudijom (karton mu nije pokazan) doživio  stres, dodatno mu je skočio pritisak, i nakon nekoliko trenutaka je podlegao tome i pao na zemlju", navode iz kluba.

Iz kluba poručuju da su bili za prekid utakmice budući da se ovo desilo u 87. minutu.

"Nakon odlaska hitne pomoći, a dok je trajao prekid, naša ekipa i protivnički trener i njihov predsjednik kluba su bili za to da se utakmica ne nastavi jer se to desilo u 87. minutu, i nikome nije bilo do fudbala, ali je sudija ipak odlučio da meč privede kraju, sa riječima da će se igrati još samo ta tri minuta regularnog toka, i onda je nakon toga ipak odlučio da se utakmica produži još četiri-pet minuta i nije ispoštovao ranije rečeno. Dodaćemo još da je glavni sudija nosio naočare na utakmici, što nismo vidjeli ni na jednom terenu u svijetu", zaključuju iz kluba.