Očekuje se transfer

Levandovski rekao Bajernu da neće novi ugovor

  • 13.05.2022.11:10

Njemački "Bild" je prvi pustio vijest, a potvrdili su je i "Kicker" i "Sport1" – Robert Levandovski je saopštio upravi minhenskog Bajerna da neće produžiti ugovor sa bavarskim velikanom.

To doduše ne znači automatski da će otići već ovog ljeta, jer ugovor mu ističe 2023.godine, ali nakon što je Bavarcima nekoliko velikih igrača pobjeglo bez obeštećenja – Džerom Boateng, David Alaba, Niklas Zile samo u ovoj sezoni, sada se čini da neće dozvoliti tako nešto.

Znači li to da je sve spemno za transfer Poljaka u Barselonu? Jer, jedan od razloga zbog kojih je Levandovski uopšte želio otići je taj što poslije 12 godina u Njemačkoj, a osam u Bajernu, želi malo drugačije okruženje. Od starta se znalo da menadžer Pini Zahavi ima zadatak da ga odvede baš na Kamp Nou, iako ne bi imao nikakvih problema da mu angažman pronađe u Engleskoj ili u Pari Sen Žermenu.

Nije doduše želja za promjenom sredine jedini razlog. Njemački mediji već neko vrijeme pišu da je Levandovski nezadovoljan i saradnjom sa trenerom Julijanom Nagelsmanom, da smatra da ovaj previše komplikuje posao taktikom.

Levi smeta i to što je Bajern s početkom pregovara odugovlačio sve do kraja aprila. A kad su 28. aprila i sjeli za sto samo su menadžeru Zahaviju usmeno rekli da žele da Leva ostane. Ničeg na papiru, nikakav prijedlog o plati. Toga i danas nema, bar ne crno na bijelo. S druge strane, Barsa nudi saradnju na tri godine.