Tokom meča sa Čukaričkim

Navijači Tventea poručili Beogradu: "Nema predaje"

  • Izvor: novosti.rs
  • 05.08.2022.20:28

Fudbaleri Čukaričkog prethodne noći su na stadionu Partizana ugostili favorizovani Tvente gdje su poraženi rezultatom 3:1, ali pored dešavanja na travnatom terenu, jedan detalj sa tribina privukao je veliku pažnju.

Naime, uprkos zvaničnoj državnoj politici "zemlje lala i vjetrenjača", navijači kluba iz Enšedea pružili su snažnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, pošto su razvili zastavu sa porukom ispisanom na ćirilici - "Nema predaje".

Na sjevernoj tribina stadiona u Humskoj bilo je smješteno nekoliko stotina pripadnika najvatrenijih pristalica Tventea, koji su ovim gestom oduševili Srbiju i poslali jasnu poruku cijelom svijetu, pišu Novosti.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su učinili nešto ovog tipa, pa su tako februara 2017. godine razvili transparent tokom nedjeljne utakmice svog kluba protiv Fejnorda, sa natpisom "Kosovo je Srbija", zbog čega je klubu prijetila oštra kazna, s obzirom na to da UEFA zabranjuje izražavanje bilo kakvih političkih stavova na stadionima.