ATV

Liga Evrope

Sevilja i Roma za trofej

  • Izvor: ATV
  • 31.05.2023. 13:55

Fudbaleri Sevilje i Rome sastaće se večeras u finalu Lige Evrope.

Biće ovo prilika i za jedne i za druge da na najljepši način stave tačku na ovu sezonu, a ujedno i izbore plasman u grupnu fazu Lige šampiona od septembra. 

Finale će srušiti i jednu tradiciju nepobjedivosti - fudbaleri Sevilje nikada nisu izgubili u finalima Lige Evrope, dok trener Rome Žoze Murinjo nikada nije poražen u finalu nekog evropskog klupskog takmičenja. Sevilja je Ligu Evrope osvojila šest puta, a španski klub nikada nije izgubio u finalu ovog takmičenja. 

Biće ovo duel i srpskih internacionalaca. Za Sevilju nastupaju Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović, dok dres Rome nose Mile Svilar i Nemanja Matić. 

"Nije me briga da se upišem u istorijske knjige Rome. Meni je bitno da pomognem ovim klincima da odrastu, da nauče kako da ostvare velike rezultate. Takođe, bitno mi je da učinim da se navijači Rome osjećaju lijepo - oni su mi dali toliko toga od prvog dana kada sam došao u klub. Moja radost zbog još jednog plasmana u finale je nemjerljiva“, rekao je Murinjo.

Trener Sevilje Hoze Luis Mendilibar je pred finale posebna ličnost. Došao je u najgorem momentu kao vatrogasac poslije Horhea Sampolija, potpisao je na dva i po mjeseca i preporodio tim. 

"Nije me briga za moju budućnost. Miran sam, nisam imao posao, ugovor mi ističe za mjesec dana, ali ja sam posvećen  finalu, kao i posljednjem meču lige na Anoeti. Vidjećemo šta će se desiti, uopšte ne mislim šta će biti "sutra", rekao je Mendilibar.

Finale između Sevilje i Rome na programu je u 21 čas.