Na kvalifikacijama za Evro 2024.

Skandalozna izvođenja himni Engleske i Italije: "Kako neprijatno”

 • Izvor: ATV
 • 25.03.2023. 09:03

Izvođenje himne na stadionu Diego Armando aradona pred početak kvalifikacionog meča za Evro 2024. između Italije i Engleske izazvalo je zbunjenost i šok prisutnih na stadionu ali i buru reakcija na društvenim mrežama.

Naime, tradicija je da se pred početak utakmice izvode nacionalne himne ali ovog puta nešto je pošlo po zlu.

Englesku himnu “God Save The King”izvodila je pjevačica Elinora ali izgleda da je ona imala tehničkih problema, ali to nikome nije promaklo.

Ona je propustila uvodnu notu himne i počela je nervozno da petlja slušalicu u uhu.

Engleski fudbaler Džud Belingam (19) neugodno je gledao pjevačicu s blagim zaprepašćenjem na licu, a gledaoci su očito dijelili njegovo mišljenje te su ovaj “pokušaj pjevanja himne” nazvali “najgorim ikad”.

“Kakvo uništenje nacionalne himne”, “Vau, državna himna bila je haos”, “Isuse, kako neprijatno”, “Nikada u životu nisam čuo da je neko tako iskasapio himnu”, “Himna je uništena. Baš lijepo”, “Ovo je zvučalo kao da ju je neko prisilio na vlastitu izvedbu”, “Traži se žena zbog počinjenog zločina protiv nacionalne himne”, “Mora da je to najgora izvedba nacionalne himne koju sam ikada vidio”, pisali su mnogi na društvenim mrežama.

Pjevačica Elinora se kasnije izvinila za to što je “iskasapila himnu”.

Međutim, tu nije bio kraj. Ni italijanska himna nije zvučala baš najbolje.

Ali, ni italijanska nacionalna himna nije izazvala ništa više uzbuđenja i oduševljenja, nakon što su je izveli 

Nju su izvodili Gigi D‘Allesio iz Napulja i reper Clementino, a ova hip-hop izvedba zbunila je gledaoce.

“Ova jadna žena koja pjeva na terenu potpuno uništava englesku nacionalnu himnu, a zatim dva tipa apsolutno ubijaju italijansku himnu, šta se događa?”, “Englesku nacionalnu himnu iskasapio je neko ko ne zna melodiju, riječi ili pogoditi pravi ton u pravo vrijeme, a italijansku himnu otpjevali su italijanski Dick & Dom koji su promijenili melodiju i zvuče kao karaoke iz 1990-ih”, “Himna koju pjevaju Gigi D’Alessio i Clementino je kazna za sve nas. Ne znam zbog čega smo to zaslužili, ali očito smo nešto skrivili”, komentarisali su mnogi, a među njima i novinar Fulvio Paglialunga.

“Do sada je bilo mnogo tužnih i mračnih trenutaka na ovom stadionu, poput ispadanja iz Lige prvaka s 12 bodova, drugih ispadanja, bankrota… Ali to je sve ništa u poređenju sa nacionalnom himnom koju pjevaju Gigi D’Alessio i Clementino”, napisao je jedan navijač iz Napulja.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.