Предсједник ФС БиХ

Вицо Зељковић у посјети УАЕ - Суперкуп БиХ све ближе Азији

  • Извор: Мондо.ба
  • 14.05.2024. 20:09

Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ недавно је донио одлуку о увођењу Суперкупа, у којем би се за трофеј борили шампион и освајач Купа БиХ.

Недавно су се појавиле незваничне информације да би бх. Суперкуп могао да буде одигран у Уједињеним Арапским Емиратима, а такве наводе поткријепио је предсједник ФС БиХ Вицо Зељковић, који је отпутовао у ову земљу, те одржао састанак са челним људима тамошњег фудбала.

"Данас је одржан састанак са ФС Уједињених Арапских Емирата, на коме смо разговарали о унапређењу сарадње између два савеза. Акценат је био на развоју фудбалске инфраструктуре, гдје смо разговарали о начинима потенцијале сарадње. Такође, причали смо о могућности да се Суперкуп ФС БиХ, који је на распореду у децембру на крају јесење полусезоне, одигра на неком од велелепних стадиона у овој земљи. Не треба трошити ријечи колико би то било значајно за домаћи фудбал и још једно признање на међународном нивоу", написао је Зељковић на друштвеним мрежама.

Премијерно издање Суперкупа одиграће Борац и Зрињски, првопласирани и другопласирани тим првенства, те уједно и финалисти Купа БиХ.

Суперкуп БиХ је, иначе, до сада одржан четири пута, али ниједном се то није десило откако је основана Премијер лига БиХ на нивоу цијеле државе, 2002. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: