Francuski stručnjak

Zidan želi na klupu "trikolora"

  • Izvor: Agencije
  • 23.06.2022.17:26

Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je u specijalnom intervjuu za "L'Ekip" na svoj 50. rodjendan da bi volio da bude selektor "trikolora".

Francuski mediji već neko vrijeme spekulišu da bi popularni Zizu mogao da naslijedi aktuelnog selektora Francuske Didjea Dešana posle Mundijala u Kataru.

"Nisam završio sa "plavima". Naravno da bih volio da budem selektor, nadam se da ću i biti jednog dana. Kada? To nije na meni da kažem. Ali želim da napravim pun krug sa reprezentacijom Francuske. Igranje za nacionalni tim je nešto najbolje što mi se desilo. Sada, kada sam trener, francuska reprezentacija mi se stalno provlači kroz misli. Da li ću naslijediti Dešana? Ne znam. Ako se desi, desi. Sada je kreirana grupa igrača, tim sa svojim ciljevima. Ali ako se ukaže prilika, biću tu", izjavio je Zidan za L`Ekip.

Bivši trener Reala iz Madrida rekao je da ne može nikad da kaže nikad ni u slučaju da ga pozove PSŽ, čiji će novi trener biti Kristof Galtije koji dolazi iz Nice.

"Nikad ne reci nikad. Pogotovo kada si trener u današnjem fudbalu. Kada sam bio igrač, mogao sam da biram tim skoro svaki tim u kom ću igrati. Kao trener imam dvije ili tri opcije, nije baš da mogu da odem u 50 klubova. Ako ponovo preuzmem neki tim, želim da pobjeđujem. To kažem uz veliku skromnost. Zato ne mogu da radim bilo gdje", istakao je Zidan.

Kao trener Reala Francuz je osvojio dvije titule prvaka Španije, tri Lige šampiona zaredom (2016, 2017. i 2018), dva Superkupa Evrope, dva Superkupa Španije i dva Svjetska prvenstva za klubove.


Tagovi: