Argentinski fudbaler

Mesi: Dijego nas je bodrio sa neba

  • Извор: Б92
  • 21.12.2022. 12:07

Lionel Mesi uputio je specijalnu poruku pratiocima na Instagramu povodom osvajanja Svjetskog kupa.

Najbolji igrač tek završenog turnira u Kataru, poslije neviđenog slavlja cijele države i dočeka u Buenos Ajresu na kom je bilo preko četiri miliona ljudi, osvrnuo se na put do osvajanja pehara.

"Od Grandolija do Svjetskog kupa u Kataru trebalo je da prođe 30 godina. Skoro je tri decenije kako mi lopta daje razlog za radost, ali i za tugu. Oduvijek sam imao san da postanem šampion svijeta i nisam želio da prestanem da pokušavam, iako sam znao da neću prestati. Ovaj Svjetski kup je i za sve one prethodnike koji nisu uspjeli da ga osvoje, poput onog 2014. u Brazilu, kog su zaslužili zbog toga kako su se borili do samog kraja, radili su naporno i željeli sve to kao i ja", piše Mesi.

Nije mogao da ne pomene legendarnog Dijega Maradonu koji je 1986. osvojio titulu u Meksiku.

"Zaslužili smo ovaj trofej čak i pored tako burnog kraja. Ovo je i za Dijega koji nas je bodrio sa neba. I za sve one koji su proveli vrijeme gledajući nacionalni tim ne toliko zbog rezultata, već zbog želje koju izražavamo, čak i kada stvari nisu išle kako smo htjeli. I naravno, ovo je i za sve one iz ove divne grupe i iz stručnog tima, kao i sve one ljude uz reprezentaciju, koji su anonimni, ali koji danonoćno rade da nam sve olakšaju", dodao je Mesi.

Zvijezda Argentine za kraj poručuje:

"Mnogo puta neuspjeh je dio putovanja i učenja, bez razočaranja je nemoguće doći do uspjeha. Hvala vam svima od srca! Naprijed Argentina!", poručio je Mesi.


(FOTO: Tanjug/AP) 
Тагови: