Emanuel Makron

Slučajnost ili znanje, ali predsjedniku Francuske se divi fudbalski svijet

 • Izvor: avaz
 • 05.12.2022.07:43

Francuski predsjednik Emanuel Makron zadivio je fudbalski svijet. Naime, prvi čovjek Francuske pogodio je rezultat utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru između reprezentacije njegove zemlje i Poljske (3:1), a uz to je pogodio i strijelce.

Kada su Makrona pitali za utakmicu, rekao je kako misli da će "Trikolori" pobijediti i to 3:1, što se ispostavio kao pun pogodak, jer je susret tako završio.

- Mislim da ćemo mi pobijediti 3:1. Levandovski će dati jedan gol, kao i Mbape ili možda Žiru, koji želi da se upiše u historiju - rekao je Makron za "Le Parisien" i dodao da koristi "džokera" za treći gol Francuske.

Na kraju je Francuska pobijedila 3:1. Poveli su golom Žirua, koji je postao najbolji strijelac "Trikolora" svih vremena sa 52 pogotka, a onda je Mbape dodao dva gola. U samom finišu Levandovski je s penala donio Poljskoj utješni pogodak.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.