Legenda srpskog fudbala

Vladimir Petrović Pižon: Srbija može da napravi probleme Brazilu

  • Izvor: Agencije
  • 12.11.2022.15:15

Legenda srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gdje je prokomentarisao sastav Dragana Stojkovića koji će povesti na Svjetsko prvenstvo.

Petrović je bio učesnik na dva Mundijala 1974. i 1982. godine, a za sastav Srbije u Kataru ističe da je podjednak kvalitet među starterima i rezervama. 

"Napravio je dobru atmosferu što se vidi i na utakmicama. Igrači su davali maksimum. Neke utakmice smo odigrali slabije, takve ne bi trebalo da se ponove. Imamo 26 podjednakih igrača. Piksi može da unosi izmene i da se ne izmeni stil igre. Možemo da napravimo rezultat, ali neće biti lako. Protivnici su stvaro teški", prokomentarisao je Pižon.

Srbija otvara Mundijal protiv Brazila. Pižon se prisjetio duela sa njima 1974, kada su bili branioci titule, završenim 0:0.

Tvrdi da ovi "Orlovi" mogu da ponove dobar rezultat.

"Možemo i mi da napravimo tako nešto. Imamo golgetere, izvanrednu sredinu terena i dobru odbranu. Možemo da napravimo problem Brazilu, ali ne treba da se misli da ćemo ih pobediti, da se ne bi opustili", kaže Petrović.

Sa selektorom Stojkovićem dijeli zvanje "Zvezdine zvezde" i potpuno je saglasan po pitanju izbora igrača za Katar. 

"Piksi je imao laku odluku. Ti igrači koji su do sada igrali, oni i zaslužuju. Oni su se i plasirali, dobro je uradio", rekao je Pižon.