Srpski teniser

Lajović otkrio šta se priča o Novaku po svlačionicama u Melburnu, a Kirjosa je "prekrstio"

  • Izvor: Blic
  • 17.01.2022.20:06

Nakon što je obezbijedio plasman u drugo kolo Australijan opena, Dušan Lajović je na konferenciji za medije govorio i o "slučaju" Novaka Đokovića.

Srpski teniser uspješno je preskočio prvu prepreku u Melburnu, pošto je nakon velike borbe u pet setova savladao Martona Fučoviča.

Ipak, Lajović je poslije trijumfa možda i više nego o svom meču, govorio o nedaćama koje su zadesile Novaka Đokovića, koje je sajnim gestom uputio i veliku podršku.

On je istakao da je cjelokupna situacije koja je prethodila Australijan openu katastrofalna, te da ne razumije zbog čega je Novaku na kraju onemogućeno učešće na prvom grend slemu sezone.

- Za mene je malo drugačiji osjećaj. Poslao sam mu poruku juče. Užasno šta se desilo ovde posljednjih desetak dana. Ne razumijem, pisalo je crno-belo da može da se uđe u državu sa tim izuzećem. Ljudi ovde očigledno nisu bili sposobni da naprave pravila i da se drže svojih pravila. Kako ovo komentarisati, katastrofa... - započeo je Lajović.

Popularni Duci smatra da će Novak iz cijele ove situacije izaći još jači.

- To on radi, to je naš srpski mentalitet. Kada padnemo ili kada nas tretiraju na način na koji možda ne zaslužujemo, to nas motiviše i daje nam snagu, pogotovo njemu. Siguran sam da će se vratiti jači nego ikada – ističe Lajović.

Jedan od novinara postavio je pitanje i o reakcijama kolega tenisera na Đokovićevu situaciju, gdje se posebno istakao Nik Kirjos. Iako je Australijanac u prošlosti često kritikovao Novaka, ovoga puta je upravo on bio najveća podrška srpskom teniseru.

Lajović se zatim malo našalio, proglasivši Kirjosa Srbinom.

- Nik Srbin? Čuo sam nekoliko razgovora u svlačionici, na engleskom ili na španskom... Nisu bili svi igrači na Noletovoj strani, to treba da nam je jasno. Mi Srbi jesmo naravno. Dobijamo kritike zašto više to nismo isticali, ali ne znam šta smo mogli, da stavimo na društvene mreže... Čovjek priča sa predsednicima i premijerima, a moja objava... OK, neko kaže da će uticati ako 50 nas nešto objavi, ali ovo je situacija koja je potpuno izmakla kontroli, ni Australijanci nisu znali šta rade. Kada se donijela konačna odluka, pustio sam mu poruku da mi je žao što je sve tako ispalo - rekao je Lajović, piše Blic.