Legendarni košarkaš

Lebron postao milijarder

  • Izvor: avaz
  • 22.07.2021.17:18

Igrač Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms  postao je milijarder i tako se pridružio odabranom društvu sportista koji su tokom svoje karijere stigli do desetocifrenog broja.

Prije Džejmsa to je pošlo za rukom Tajgeru Vudsu, Flojdu Mejvederu, Kristijanu Ronaldu, Lionelu Mesiju i Rodžeru Federeru.

Inače, Lebron ovo ljeto zarađuje ponajviše od filma "Spejs džem 2", koji je u prvoj sedmici prikazivanja inkasirao 32 miliona dolara i tako postao najprofitabilniji film tvrtke Varner Bros od početka pandemije.

Osim što se pridružio odabranom društvu, Džejms je postao prvi NBA košarkaš koji je tokom igračke karijere došao do zarade od miljardu dolara, po čemu je prestigao velikog Majkla Džordana. Džordan je trenutno "težak" više od dvije milijarde dolara, ali je većinu te svote zaradio po odlasku u penziju. 

Džejms je od 2003. godine kada je stupio na NBA scenu od ugovora u najjačoj košarkaškoj ligi inkasirao 330 miliona dolara, a sponzorstva AT&T, Bits, Blejz Pica, Najka, GMC-a, PepsiKo i Volmarta su mu donijeli oko 700 miliona. Od trenutnih košarkaša blizu Lebrona je Kevin Durent, koji ima bogatstvo vrijedno 580 miliona američkih dolara.