Spušta tenziju

Mamić: Nisam želio Crvenu zvezdu

  • Izvor: ATV
  • 02.08.2021. 14:32

Povodom potencijalnog sudara Crvene zvezde i Dinama oglasio se Zdravko Mamić, najuticajniji čovjek u zagrebačkom klubu koji vuči sve konce poslovanja hrvatskog šampiona. Poručio je da ga ne raduje ovaj dvomeč, a isto tako apeluje da se spusti tenzija, jer je jasno da derbi iz nekadašnje Jugoslavije nosi mnogo napetosti.

Mamić nije krio da je posao učio od Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića koji su vodili Zvezdu u periodu kada je postala evropski šampion. Iz tog razloga gaji sipmatije prema klubu iz Ljutice Bogdana.

- Nisam želio Crvenu zvezdu, jer ću sad morati da je pobijedim. Nisam želio Crvenu zvezdu, ali šta je tu je. Sad je najvažnije do utakmice spuštati tenziju i učiniti da sve prođe u sportskim okvirima. Nego, hajde da sačekamo, i Zvezda i Dinamo imaju još po dvije utakmice do tada, nemojte da bude da pravimo ražanj, a zec još u šumi. Čekaju ih ozbiljni rivali u 3. kolu, najprije sa tim da se izbore, pa onda da pričamo o ovoj utakmici - rekao je Mamić. 

On je istakao da je najvažnije da sve prođe u sportskim okvirima, bez dizanja tenzije.

- Naravno, ako do utakmice dođe, ja ću jako željeti da prođe Dinamo, uprava Crvene zvezde će htjeti da prođe Zvezda i to je normalno. Van terena možemo da budemo prijatelji i da se družimo, ali na terenu ćemo biti rivali. Uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu, kako u Zagrebu, tako i Beogradu, nikom nije stalo da dođe do bilo kakvih nereda. Važno je samo da svi ostanu mirni i ne dižu tenziju - rekao je Mamić.