ATV

Boks

Lakrdija u Novom Pazaru: Izmjena propozicija u posljednji čas, Slavija ne odustaje od titule

 • Извор: АТВ
 • 25.06.2023. 13:51

Umjesto bokserskog spektakla sve se pretvorilo u lakrdiju.

Na završnom turniru regionalne lige u Novom Pazaru sem onih u ringu, vode se i borbe van ringa, a propozicije takmičenja mijenjaju se u posljednji čas.

Završni turnir, od kako je svijeta i vijeka, igra se po jasnim pravilima. Nokaut sistem, do konačnog pobjednika. 

I, svuda je tako, samo ne u regionalnoj bokserskoj ligi. U tom takmičenju, nokautiraju se samo propozicije, i to kako se kome ćefne.

Bokseri Slavije u finalu regionalne lige

Bokseri Slavije u finalu regionalne lige

Nakon prvog polufinalnog dana u kojem se su sastale ekipe Slavije i Sombora, te Novog Pazara i Loznice, danas su, u megdanu vrijednom titule, u ringu trebali da se nađu bokseri Novog Pazara i Slavije, ali je rukovodstvo lige sinoć "zakuvalo", a jutros i ozvaničilo drugačiji scenario.

Umjesto sučeljavanja ekipa,  u ring će svi bokseri koji su juče ostvarili pobjede, a do titule će klub koji bude imao najviše bodova nakon dva dana turnira.

Novi Pazar je, za sada vodeći, sa 37 osvojenih bodova, Slavija je druga sa 23, Sombor je na trećoj poziciji sa 20, a Loznica ima 11.

BK Slavija u zadnje kolo Regionalne lige ulazi jači za braću Rahimić

BK Slavija u zadnje kolo Regionalne lige ulazi jači za braću Rahimić

Bodovni saldo na tabeli govori dovoljno. Novi Pazar i Slavija vodeće su dve ekipe, i ostaje nejasno zašto je rukovodstvo lige odustalo od velikog finala u kojem bi se jedan naspram drugog, našla dva kluba koja su i tokom ligaškog dijela sezone pokazala najviše.

Računica je to koja nekom ne odgovara, pa je donesena odluka da se izmjenom propozicija, bitka za titulu vodi drugim putem.

"Iznenđeni smo. Sinoć i jutros smo imali nekoliko sastanaka, a na kraju je promijenjena odluka da se ekipini pobjednici polufinala sastanu u finalu, što bi bilo i normalno. Ovo se ne dešava prvi put. I tokom ligaškog dijela nekoliko puta su se mijenjale propozicije takmičenja. Vjerujem da su svi priželjkivali konačni obračun u ringu za titulu između boksera Slavije i Novog Pazara, jedan spektakl za pamćenje, ali to se neće desiti. Smatram da je ovim nanesena velika šteta reputaciji lige, i da su ljubitelji boksa uskraćeni za jedno veliko finale u kojem bi pala odluka o šampionu", kaže Igor Savičić, sportski direktor BK Slavija.

Borovčanin uručio pomoć Slaviji

Borovčanin uručio pomoć Slaviji

U ring će tako, posljednjeg dana završnog turnira, deset boksera Novog Pazara, šest iz Slavije, pet iz Sombora i jedan iz Loznice.

Tako bi trebalo, ako do prvog gonga, opet ne dođe do izmjena propozicija. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.