Džudo klub

Džudisti Crvene zvezde viceprvaci Evrope

  • Izvor: Agencije
  • 27.11.2022.11:50

Džudo klub Crvena zvezda nastavio je sa odličnim rezultatima u evropskim okvirima.

Beograđani su ovog vikenda postali viceprvaci Evrope na završnici koja je održana u gruzijskom Goriju. 

U prvom kolu Crvena zvezda je bila slobodna, a u drugom su išli na gruzijsku Areu, koju su savladali 4:1. Pobjede su donijeli Nemanja Majdov koji je savladao Niku Karazišvilija, te Said Molaei, Bojan Došen i Strahinja Bunčić, dok je jedini poraz doživio Rustam Orujov, prenosi portal sportdc.net.

Polufinale je Crvenoj zvezdi donijelo borbu protiv francuskog SGS-a i pobjedu od 5:0. Nemanja Majdov je savladao Maksima Aminoa u kategoriji do 90 kilograma, a pobjede su donijeli i Filip Jovanović, Strahinja Bunčić, Temur Rakimov i Said Molaei.

Finale donosi okršaj sa gruzijskim Fajterom, koji poslije velike borbe dolazi do ukupne pobjede 3:2 i titule prvaka Evrope. Nemanja Majdov je slavio i treću pobjedu protiv Levana Gugave, a bod Zvezdi donio je još Rustam Orujov. Za Gruzine, Guram Tušišvili je savladao Bojana Došena, Bagrati Niniašvili je bio bolji od Buncića, a Tato Grigalašvili je donio treći bod u odlučujućem meču pobjedom protiv Saida Molaeija.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Marko Sarić, Nemanja Majdov, Rustam Orujev, Said Molaei, Bojan Došen i Temur Rakhimov.

Treneri su bili Vladimir Jovičić, Ljubiša Majdov i David Radulović.