Njemački vozač

Fetel: Ne isključujem mogućnost povratka u Formulu 1

  • Izvor: sportklub.rs
  • 12.11.2022.15:19

Četvorostruki svjetski prvak u Formuli 1, 35-godišnji njemački vozač Sebastijan Fetel ne odbacuje mogućnost povratka u najbrži karavan, iako je najavio da će mu ovo biti posljednja takmičarska godina u bogatoj karijeri.

Poslije 15 godina provedenih u Formuli 1, vozač Aston Martina će tokom narednog vikenda u Abu Dabiju završiti karijeru. Glavni razlog za njegovo povlačenje je želja da provodi više vremena sa porodicom i učešće u nekim drugim projektima.

"Vjerujem da se odlazak u penziju događa kada to odlučiš. Međutim, ne možeš odbaciti i druge mogućnosti“ rekao je njemački vozač.

Bilo je već primjera vozača koji nisu mogli odoljeti porivu da se ponovo takmiče. Jedan od njih bio je i proslavljeni Fetelov sunarodnik i sedmostruki svjetski prvak Mihael Šumaher, koji je napustio formulu 1 2006., ali se vratio 2010. i potom se takmičio još tri sezone.

"Svako od nas je drugačiji. Imamo drugačije živote i idemo svojim putem. Možda postoje neke paralele, ali mislim da ne mogu dati odgovor tako. Moj današnji odgovor je ‘ne’, ali možda ću za godinu ili dvije potpuno drugačije razmišljati. Vrijeme će pokazati“ rekao je Fetel na pitanje da li će učiniti isto što i Šumaher.

Fetel je sve četiri titule svjetskog prvaka (2010. – 2013.) osvojio vozeći za Red Bul, a posljednju od 53 pobjede ostvario je na Velikoj nagradi Singapura 2019. u bolidu Ferarija.


(FOTO: Tanjug/AP)