Nije smanjio brzinu

Horor na trci: Jeziv pad bicikliste u provaliju

  • Izvor: Kurir
  • 23.03.2022.12:50

Danski biciklista Matijas Skjelmose Jensen doživio je jeziv pad u duboku provaliju.

Danac je bio na početku kolone biciklista, a na ulazu u oštru krivinu nije smanjio brzinu, pa je preletio sa biciklom preko bankine. Očekivalo se da Skjelmose Jensen ima jezive povrede, jer je upao u ponor od nekoliko desetina metara. Strahovalo se i da li je živ.

Na njegovu sreću, krošnje drveća i rastinje ublažili su njegov pad i spasili nesrećnog Danca težih povreda, praktično sačuvali su mu život. Bio je samo izgreban, ali je odmah po izlasku iz provalije zatražio drugi bicikl i izrazio želju da nastavi trku. na trci u Kataloniji.

"Dobro sam, dobro sam. Dajte mi samo drugi bicikl",  govorio je Danac, koji je iznio svoj bicikl i uputio se kao svojoj ekipi kako bi nastavio trku.

Kolumbijski biciklista Egan Bernal nije bio sreće kao Matijas Skjelmose Jensen, jer ga je na početku godine tokom treninga u rodnoj zemlji udario autobus. 

U bolnicu je Bernal dovezen sa skoro 20 slomljenih kostiju. Od toga 11 rebara, butna kost, koljeno, kičmena moždina (T5 i T6), slomljena vilica, izbijeni zubi, perforacija oba plućna krila...

Tagovi: