Karate

Istočno Sarajevo: Šampionski doček za Marinu Kurteš

  • Izvor: ATV
  • 08.02.2023. 20:18

Kroz špalir zapaljenih baklji, prošla je karatistkinja „Slavije“ Marina Kurteš, koja je u svoje Istočno Sarajevo donijela evropsku bronzu.

Klupski saborci, prijatelji i članovi porodice dočekali su Marinu koja je briljirala u Larnaki na prvenstvu Evrope za mlađe seniora ostvarivši najveći uspje u svojoj karijeri.

"Ova medalja je velika i dosta značajna. Međutim, ja još nisam svjesna toga, još se emocije nisu slegle, vjerovatno će kroz koji dan. Moj klub je tu, ljudi iz Istočnog Sarajeva su tu i mnogo mi znači što oni cijene moj rad i što su uz mene", kaže Marina Kurteš.

Evropska bronza Marine Kuteš skovana je po dobro znanom receptu-volja uz naporan rad.

"Treba naporan rad da bi se došlo do vrhunskog rezultata. Marina je prošle godine bila peta, izgubila je direktno borbu za medalju. Ja sam znao i vjerovao sam da joj se ove godine to neće desiti", priča Dejan Vukadin, trener Marine Kurteš i Karate kluba "Slavija".

Slijedi dan-dva slavlja, pa povratak u trenažni proces. Marinu uskoro čekaju i nova iskušenja, a evropska bronza motiv je za još bolji rad.

"Čekaju me državna i republička prvenstva. Ova medalja nije kraj, svkaako se nadam da ću u budućnosti ostvarivati još značajnije medalje, težiću ka tome", kaže Marina Kurteš.

Na putu do bronze, Marina je na Evroskom prvenstvu ostvarila 4 pobjede uz jedan poraz. Svaki meč je, kaže, priča za sebe, i nauk za sve što dolaz,a želju ne krije-da u što skorijem vremenu riznica medalja postane još bogatija.

Tagovi: