Selektor odbojkaša Srbije

Kolaković: Da se držimo zajedno i budemo bolji

 • Izvor: sportklub.rs
 • 21.07.2022.14:13

Odbojkaška reprezentacija Srbije počela je juče pripreme za Svjetsko prvenstvo, a selektor Igor Kolaković rekao je da je cilj da ekipa bude što bolja kako vrijeme bude odmicalo.

Tek nekoliko dana odmora imali su srpski odbojkaši između obaveza u Ligi nacija i početka priprema za šampionat svijeta.

"Nismo se previše ni umorili jer je Liga nacija dobro koncipirana što se tiče putovanja. Poslije sedam, osam dana pauze svi smo ponovo tu, uz Kovačevića, Luburića i Ivovića koji nisu igrali do sada. Na Banjici počinjemo pripreme, glavni dio ćemo odraditi na Kopaoniku od 28. jula do 11. avgusta. Poslije toga nas čekaju dva meča protiv Bugara, 12. i 13. avgusta u Beogradu. Onda ćemo igrati jak turnir, Vagnerov memorijal, sa Argentinom, Iranom i Poljskom. To će nam biti najvažnija proba. Onda 27. avgusta igramo na Svjetskom prvenstvu sa Ukrajinom“, rekao je Kolaković.

Na Kolakovićevom spisku je 18 imena. Uglavnom su to iskusni igrači koji godinama čine okosnicu reprezentacije. Na početku priprema izostali su Marko Podraščanin i Dražen Luburić.

"Planirano je tako, mlađi igrači su imali prilike u Ligi naciji. Iskazali su svoj talenat i kvalitet, naravno i neke probleme. Na spisku je 18 igrača jer je mnogo nedoumica oko nekih povreda, da vidimo da li će biti sanirane - mislim na operaciju Luburića, probleme Petrića i Katića sa povredama. Moramo da držimo grupu na okupu, kako bismo što spremnije i bolje nastupili na Svjetskom prvenstvu“, objasnio je Kolaković.


 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rock (R)

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.