ATV

Ирски борац

Конор Мекгрегор кандидат на предсједничким изборима 2025.

 • Извор: Агенције
 • 05.12.2023. 15:40

Ултимејт фајт шампионат (УФЦ) изњедрио је неколико асова борилачких вјештина за које је чуо читав свет, а Ирац Kонор Мекгрегор је свакако један од њих.

Сада се спрема за нови поход на побједу, али ван октагона: на предсједничким изборима.

Наиме, 35-годишњи борац, који је је учествовао у 28 ММА борби, остваривши 22 побједе, од чега 19 нокаутом, најавио је да би могао да се кандидује за предсједника Републике Ирске.

Ти избори су 2025. године и није довољна само жеља појединца или прикупљена подршка мањег броја бирача, већ и да га или подржи 20 чланова парламента, или четири представника регионалне власти.

Ипак, сама чињеница да је Мекгрегор објавио да је заинтересован, изазвала је огроман број реакција, па и једног од најбогатијих људи на свијету, Илона Маска.

Управо је на Масковој мрежи "Икс", донедавном "Твитеру", чувени Ирац поручио:

- Моја потенцијална конкуренција ако се кандидујем: Гери, 78 година. Берти, 75. Енда, 74. Сваки од њих са нераскидивим везама са својом партијском политиком. Без обзира на то шта осјећа јавност ван њихових партија. Ове странке владају собом, умјесто да владају народом. Они или... ја, 35-годишњак. Млад, активан, страствен, свјеж у овој игри. Слушам. Подржавам. Прилагођавам се. Немам припадност/пристрасност/фаворизовање према било којој странци. Они би истински били позвани на одговорност у вези са оним што јавност тренутно осјећа. Чак бих све то ставио на гласање. Гласало би се сваке недјеље. Могу и да финансирам - написао је Мекгрегор.

Илон Маск је на то додао:

- Мислим да би могао да их све заједно добијеш. Једном руком. Није фер. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.