Vaterpolo

Nikola Rađen za ATV: Reprezentacija Srbije na dobrom putu

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2022.20:24

Spada u red najtrofejnijih srpskih vaterpolista, a tokom karijere sa reprezentacijom Srbije, osvojio je čak 18 medalja. Nikola Rađen na svojoj koži je osjetio svu težinu posla neophodnu da se skuje odličje bilo kog sjaja na reprezentativnom nivou. Sa pažnjom danas prati jedne nove generacije srpskog vaterpola, za koju je ovjeren da će sav svoj kvalitet pokazati onda kada to bude potrebno.

"Oni su sada generacija koja čini reprezentaciju Srbije, oni su sada ti igrači koji su u ovom trenutku najbolji u Srbiji i Dejan Savić to dobro zna i jasno vodi strategiju, gdje želi da ponovo ode na vrh sa reprezentacijom Srbije, a to je sigurno u Parizu. Ne treba brinuti za rezultate, ovo je sve jedan dio sazrijevanja i stvaranja atmosfere", rekao je Nikola Rađen, nekadašnji vaterpolista Srbije.

Uz naporan rad i nesporan igrački kvalitet koji posjeduje vaterpolo reprezentacija Srbije za šampionski mozaik, kaže Rađen neophodna je još jedna stvar koja se stiče vremenom.

"Momcima treba malo vremena da sazru i da osjete šta je to igrati za reprezentaciju Srbije na velikim takmičenjima. Svi su oni negdje bili u pogonu ili sistemu priprema reprezentacije Srbije, radili su sa bivšom generacijom, tako da je njima sve poznato. Ali ono što im fali jeste iskustvo, rutina i igranje velikih takmičenja. Momci sigurno žele da pruže sve od sebe, samo treba da im pružimo veliku podršku", rekao je Rađen,

Vaterpoliste Srbije za mjesec dana očekuje Evropsko prvenstvo u Splitu, a ekipa Dejana Savića u grupnoj fazi odmjeriće snage sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom