Trka "Beograd-Banjaluka"

Novi Grad i Kostajnica i zvanično na ruti

 • Izvor: ATV
 • 10.03.2023.14:37

U Novom Gradu danas je i potpisan sporazum kojim je taj grad i zvanično domaćin starta posljednje etape trke "Beograd-Banjaluka".

Ugovor su potpisali Vladimir Kuvalja direktor trke i prvi čovjek opštine Novi Grad Miroslav Drljača. Etapa duga 160 kilometara definitivno će 22. aprila krenuti iz grada na krajnjem sjeverozapadu Republike Srpske ka cilju u Banjaluci, a to je i bila želja vodećih ljudi trke.

- Trka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke unije a ove godine je i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Parizu. Dolaze nam najbolјe ekipe iz cijelog svijeta što znači da smo zadržali kvalitet. Promovišemo najlјepše dijelove Republike Srpske. Upoznati smo sa problemom planirane izgradnje skladišta radioaktivnog otpada u neposrednoj blizi Novog Grada i sa borbom ove opštine da se to ne dogodi. Trka će dati podršku i za ovaj problem će saznati region, Evropa i cijeli svijet. Naša trka promoviše zdrav život, sport i prijatelјstvo a ove godine ćemo promovisati i zdravu okolinu - rekao je Kuvalja. 

Načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača bio je zadovoljan što je grad u kojem se Sana ulijeva u Unu dio 17. izdanja naše najpoznatije trke.

- Iskoristićemo učešće u trci za promociju naše opštine a s druge strane i za podršku našim naporima da se u našoj blizini ne gradi skladište radioaktivnog otpada je mislimo da to ne zaslužujemo. Naši građani žele da žive u zdravoj sredini - istakao je Drljača. 

Prvi prolazni cilj na trci biće Kostajnica. Načelnik te opštine Nikola Janjetović izrazio je zadovoljstvo što će kroz taj grad proći biciklisti iz cijelog svijeta.

- I opštinu Kostajnica pogađa problem Trgovske gore i zato i mi dajemo apsolutnu podršku ovoj manifestaciji - zaključio je Janjetović.

Trka startuje 19. aprila iz Beograda, a prva etapa završava u Bijeljini iz koje se dan kasnije do Vlasenice vozi druga etapa. Treća etapa na programu je 21. aprila a startuje u Doboju sa ciljem u Prijedoru.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.