Start u Banjaluci

Počinje druga sezona Regionalne bokserske lige

  • Izvor: Agencije
  • 22.09.2022.15:00

Ujedinjeni u zajedničku priču, za spas plamenite vještine, savezi zemalja bivše Jugoslavije protekle sezone oformili su Reginalnu ligu koja je pokrenula pravi procvat i revoluciju ovog sporta na našim prostorima.

Regionalnu boksersku ligu u sezoni 2021/22 činilo je osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, a u sezoni 2022/23 biće primjenjen novi format i obuhvatiće deset klubova. Prvi šampion ujedinjene regionalne bokserske lige je tim Crvene zvezde koji je u velikom finalu održanom u Skoplju savladao ekipu Loznice.

Povratak Slavije

Nova sezona donijeće nove klubove, nova lica u ringu, ali i povratak kultnog kluba BK Slavija iz Banjaluke. U sezoni 2022/23. takmičiće se: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banjaluka), Zadar, Maribor, Željezničar (Sarajevo).

Prvo kolo startuje u Banjaluci gdje će se na veliku scenu vratiti čuveni BK Slavija koji je iznjedrio brojne šampione, među kojima svakako najpoznatijeg legendarnog Marijana Beneša, zatim Antona Josipovića, Radovana Bisića… Mečevi će biti održani u univerzitetskoj sportskoj dvorani Kampus, piše MaxbetSport.

Žrijebom će biti odlučeno ko će kome izaći na megdan po kolima, a prve četiri najbolje ekipe će ući u plej-of koji će se održati na neutralnom terenu,. Druga sezona regionalne bokserke lige omogućiće i učešće omladinaca.

Tagovi: