Aktuelna prvakinja Evrope i svijeta u boksu

Sara Ćirković proglašena "Zlatnom bokserkom"

  • Izvor: Srna
  • 15.01.2023.13:49

Aktuelna prvakinja Evrope i svijeta u boksu Sara Ćirković proglašena je za bokserku godine na izboru najboljih pojedinaca i klubova u Srbiji za 2022. godinu, rekao je Srni trener Bokserskog kluba Obilić iz Zvornika Mirko Ždralo.

- Aktuelna prvakinja Evrope i svijeta u boksu Sara Ćirković proglašena je za bokserku godine na izboru najboljih pojedinaca i klubova u Srbiji za 2022. godinu, rekao je Srni trener Bokserskog kluba Obilić iz Zvornika Mirko Ždralo.

Ždralo je dodao da je izbor najboljih pojedinaca i klubova za 2022. godinu održan sinoć u Beogradu u organizaciji Bokserskog saveza Srbije. On je na ovoj manifestaciji proglašen za trenera godine, odnosno "zlatnog trenera".

Bokserski klub Obilić Zvornik svrstan je u "zlatne klubove" Srbije.

Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba Obilić iz Zvornika, postala je svjetski šampion u boksu nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva u Španiji pobijedila Dankinju Sofi Vinter Roshaug.

Ćirkovićeva je u kategoriji do 51 kilograma pobijedila Vinter Roshaug sa 5:0, dok je u polfinalnoj borbi bila bolja od predstavnice Indije Tamanu Tamane istim rezultatom.

Svjetsko prvenstvo u boksu održano je od 11. do 25. novembra prošle godine u španskom gradu Alikanteu.

Ćirkovićeva je prošle godine u aprilu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, braneći boje reprezentacije Srbije.

Tagovi: