ATV

Džudo

Sportski hljeb sa sedam kora Nikole Pljevaljčića: Prekookeanski brod umjesto Tatamija

 • Izvor: ATV
 • 18.09.2023. 20:18

Juče osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu, a već sutra koferi pod ruke i u potragu za egzistencijom, koju ne može da ostvari samo na tatamiju.

Nikola Pljevaljčić još jedan je primjer teške borbe koju individualni sportski vode na ovdašnjim prostorima.  Član Džudo kluba Randori je osvajanjem zlata na Svjetskom kupu u Sarajevu ostvario najbolji rezultat od osnivanja Džudo Saveza Srpske, ali umjesto u sali, narednih šest mjeseci provodiće na prekookeanskom brodu. Minulog vikenda pokazao je nespornu klasu, redom je rušio borce iz Srbije, Bugarske i Velike Britanije, a sve borbe završene su iponom. 

"Kruna karijere, dosta puta je izmicala ta medalja. Dugo sam se trudio. Dosta puta mi je odličje izmicalo za milisekund, sekund. Već tri puta sam gubio, ali ovaj put sam uspio da se izborim i to za najsjajnije odličje. Meni je cilj bila medalja, ali kad sam već došao u finale zašto se ne bih potrudio da odem do kraja. Stvarno je tako i bilo. Uz Božiju pomoć finale je prošlo lagano, bilo je dobro bacanje, i na kraju radovanje", rekao je Pljevaljčić. 

Ovo je najveći uspjeh momka koji je prve korake napravio uz šampiona svjetskog glasa Nemanju Majdova. Sve pod budnim okom trenera Ljubiše Majdova, koji se nada većoj podršci uspješnim momcima. 

"Ti momci treniraju već 14 ili 15 godina, uključujući Nemanju, Stefana, Nikolu i sve momke. Oni treniraju tolike godine i sada je vrijeme kada se beru ti rezultati. Džudo nije sport gdje možeš da napraviš sportistu za godinu, dvije ili tri. To je mukotrpan proces koji može da traje i deset godina. Ukoliko se ne krene već u pionirima onda je kasno", izjavio je Ljubiša Majdov. 

Veliku podršku Nikolu pružio je i njegov klupski kolega Stefan. 

"Osvojiti zlato na takmičenju koje se boduje za olimpijsku rang listu je potvrda da je to profesionalni nivo, svjetska klasa. Nikola je imao tri meča i sva tri meča je dobio maksimalnim učinkom. Digao je publiku na noge i pokazao da je svjetska klasa", poručio je Stefan Majdov. 

A kada se ponovo vrati u „radionicu svjetskih šampiona“, Nikolu će sačekati raširenih ruku, kako bi zajedno krenuli u nove pohode na najsjajnija odličja. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 18:10 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša