Nije mogao da slavi

Srpski borac pao na tlo, protivnik se hvatao za glavu

  • Извор: Агенције
  • 19.03.2023. 17:46

Kakva šteta za srpskog MMA borca Duška Todorovića.

Trebalo je da njegov meč protiv Kristijana Leroja Dankana bude jedan od najzanimljivijih na UFC 285 u Londonu, ali je zbog povrede našeg predstavnika okršaj prekinut već u prvoj rundi.

Tek što je borba počela, Todorović je osetio jak bol tokom klinča, a kada je završio na podu postalo je jasno da neće moći da nastavi ovaj meč.

Sudija je pobjedu dodijelio Britancu koji se u neposrednoj blizini držao za glavu zbog povrede srpskog takmičara, a Dankan je tako stigao do učinka 7-0 u profesionalnoj karijeri.

Ovaj put je lakše nego što je očekivao upisao trijumf, a povrijeđeni Todorović oglasio se i pojasnio šta se desilo.

"Hvala svima na lijepim porukama i podršci i mnogo hvala svim navijačima u ‘O2 areni’ koji su me ispratili lijepim riječima i aplauzom, iako sam se borio protiv lokalnog takmičara. Nažalost, početkom prve runde, tokom borbe u klinču, povrijedio sam koljeno i sudija je prekinuo borbu. Bez obzira na loš ishod, ovo je zaista bilo neprocjenjivo iskustvo, ali ostaje velika žall što nisam uspio da pokažem ništa od stvari na kojima smo radili. Idemo dalje”, oglasio se Todorović na društvenim mrežama poslije nesrećnog poraza.

Srpski borac inače rođen u Kotoru imao je devet pobjeda bez poraza prije nego što se izborio za ugovor u UFC, najjačoj organizaciji na svijetu.

Od tada je na učinku 3-4, ali je utisak koji je ostavio za sada i više nego dobar. Na debiju je savladao Dekuana Tauzenda i to je bilo najbolje izdanje jednog borca te večeri, dok je njegova pobjeda nad Džordanom Rajtom u oktobru prethodne godine proglašena za borbu večeri.

Тагови: