Brin Hargrivs

Tijelo poznatog sportiste pronađeno 14 mjeseci nakon nestanka

 • Izvor: Agencije
 • 20.03.2023. 16:43

Tijelo nekadašnjeg ragbiste Brina Hargrivsa nađeno je nakon više od godinu dana potrage.

Ovaj nekadašnji član Sent Helensa je bio u Sjedinjenim Američkim Državama kad je nestao, a njegova porodica je otkrila da je od izbijanja pandemije virusa korona imao ozbiljne mentalne probleme. 

Brin Hargrivs je imao 37 godina kada je pre 14 mjeseci u januaru 2022. godine nestao. Nije se pojavio na poslu, nakon čega je uslijedila velika potraga policije. Nakon uspješne ragbi karijere koju je završio 2011. godine on je radio kao inspektor na gasovodima i natovodima.

Živio je sam pošto se razveo od supruge Ejmi Bombard dvije godine prije nestanka, a njegova porodica je navela da se tokom pandemije "izolovao" i da je želio da se vrati u Veliku Britaniju.

Policija je u njegovom stanu našla otključana vrata, tuš koji je još uvijek bio uključen, a sva imovina nekadašnjeg ragbiste je još uvijek bila tu. Zbog toga se sumnjalo na otmicu, a sada je njegov brat Geret zvanično potvrdio smrt. 

"Počivaj u miru Brine Hargrivse. Sa nevjerovatnom tugom mogu da potvrdim da smo poslije 14 mjeseci potrage konačno našli Brina. Još uvijek ne znamo uzrok smrti niti šta se desilo 3. januara 2022. godine. Hvala svima koji su pomogli u potrazi", napisao je on. 

Oglasila se i Marija Endruz, majka preminulog sportiste.

"Ovo nije nešto što želim da saopštim. Potpuno sam slomljena. Moj predivni sin Brin, ne mogu da opišem kakav bol osjećam", napisala je ona.

Brin je sa 26 godina rešio da prekine uspješnu karijeru jer se razočarao i nije više osjećao ljubav prema ragbiju, a njegova porodica je nakon nestanka bila jako sumničava. 

"Skoro kao da ga je neko oteo dok se tuširao. Svakako se bojimo toga. On je imao problema sa mentalnim zdravljem i izuzetno jake bolove u leđima nakon saobraćajne nesreće u decembru. Mislim da je policija pomislila da je nešto učino sebi, a očigledno da postoji i ta mogućnost. Ipak, pojavilo bi se tijelo poslije pet mjeseci, Malo je čudno da je tako htio da nestane iz svog stana i zbog toga ne mogu da se ne bavim ovim", rekao je poslije nestanka njegov brat. 

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Da li će ljubav pobijediti dugo željenu osvetu? Može li nemoguća ljubav doživjeti srećan kraj? Nova turska serija "Prevrtljivo srce" na programu ATV-a!.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.