ATV

Такмичење

Турнир у Солуну: Учествује и репрезентација Републике Српске

 • Извор: АТВ
 • 26.11.2023. 10:15

Рукометна репрерзентација Републике Српске (клинци рођени 2008/09. године) наступиће на међународном турниру који се од 27. до 30. децембра одржава у Солуну. У „српској кући рукомета“ истичу да су срећни што су добили позив да клиници учествују на овом традиционалном турниру.

- Велико нам је задовољство што ће наши млади рукометаши бити дио овог јаког међународног турнира. Ово је још једна потврда да ми добро радимо и да велико пажњу посвјећујемо омладинским селекцијама и ови дјечаци су будућност рукомета у Републици Српској. Са наше стране настојаћемо да им обезбиједимо потребне услове за пут у Грчку, а искрено се надамо и добром резултату - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

За позив из Солуна велике заслуге припадају Обренку Миљковићу, предсједнику Комисије за омладинска такмичења у Рукометном савезу Републике Српске. 

- Хвала нашим пријатељима који нас нису заборавили и који су нас позвали да будемо дио ове смотре. Имамо у плану да окупио репрезентативце прије поласка у Грчку како бисмо обавили барем два тренинга. У договору са предсједником Маринком Умичевићем на пут бисмо кренули 26. децембра из Бијељине. Морам истаћи да нам је у Солуну шеф Представништва Републике Српске госпођа Јелена Јовановић Атханасиоу обезбиједила спавање са доручком за три дана. Осим такмичарског дијела планирано је да посјетимо Представништво Републике Српске као и гробље „Зејтилник“ – истакао је Обренко Миљковић.

Селектор репрезентације Републике Српске Немања Дмитровић ускоро ће одредити списак од 16 играча који ће играти на турниру у Солуну. Осим њих у експедицији биће доктор Славиша Митровић, портпарол савеза Слободан Бабић док ће вођа пута бити Обренко Миљковић.

У договору са домаћином турнира и предсједником судијске организације Републике Српске Борисом Шаторџијом наша репрезентација је ослобођена котизације, јер ће наше судије судити на турниру бесплатно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)