ATV

Poraz od Mađarske u finalu

Vaterpolisti Srbije drugi na svijetu

  • Извор: Ало
  • 19.08.2022. 22:48

Vaterpolisti Srbije do 18 godina, poraženi su od Mađarske rezultatom 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4) u finalu Svjetskog prvenstva u Beogradu.

Protivnik je do titule svjetskog prvaka stigao tek nakon boljeg izvođenja peteraca.

Izabranici Uroša Stevanovića bili su u konstantnom zaostatku nakon prve dionice u kom su Mađari bili bolji sa 4:2, ali su stigli i do 5:2 na startu druge dionice.

Srbija je uspjela da se vrati i izjednači na 6:6, ali je sve to palo u vodu kada je Mađarska povela 8:6 pred odlučujuću četvrtinu.

Naši vaterpolisti se nisu predavali i stigli su do izjednačenja na pet minuta do kraja i isto održavali do kraja i dramatične završnice. Posljednji napad je imala upravo Srbija, ali Kojić nije uspio da zatrese protivničku mrežu.

Otišlo se u peterce, gdje je kobna bila četvrta serija i Stanićev promašaj nakon čega je u narednoj seriji Bede ovjerio pobjedu Mađarske.

Najefikasniji kod Srbije su bili Aleksandar Kovačević sa tri, odnosno Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović sa po dva gola. U pobjedničkoj ekipi se istakao Akos Nađi sa tri gola, dok su Rolans Gast i Peter Salai meč završili sa po dva gola.


Тагови: