ATV

Laktaši

Vikend borilačkih sportova: Od kik boksa, do điu-đice

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2023. 20:01

U dvoranu u Laktašima pristiglo je više od 400 takmičara sa istim ciljem, da se domognu titule šampiona BiH u kik boksu. Put do zlatne medalje nije nimalo lak, pa je u ringu valjalo dati sve od sebe kako bi se protivnik eliminisao. Ipak, van ringa, osmijesi na sve strane, pa se po ko zna koji put pokazalo, da je sport najbolji prečac ka novim prijateljstvima.

Kik boks klub Laktaši sa desetkom je položio veliki ispit. Po prvi put su bili domaćini prvenstva BiH, a kako kažu, itekako su zadovoljni, onim što su uradili. 

Dok je u Laktašima sve prštalo od nožnih udaraca, u dvorani Borik vodile su se borbe u parteru. Điu-đicu klub Minotaur 15 godinu u nizu ugostio je majstore ovog sporta sa svih strana regiona. Na turnir „Banjaluka open“ pristili su i Filip i Uroš, a ovo takmičenje i jednom i drugom, poslužiće kao odlična provjera za nadolazeća iskušenja.

Za 15.rođendan ovog turnira jedan od glavnih krivaca je Milan Savičić, trener banjalučkog Minotaura. Zadovoljan je kaže, što se tradicija nastavila.

Skoro hiljadu takmičara u Laktašima i Banjaluci još jedan su dokaz popularnosti borilačkih sportova na ovim prostorima koji odavno slove za rasadnik talenta, što u ringu, što na tatamiju.