ATV

Džudo

Zlato za Vučurevića, bronza za Vujičića na Evropskom kupu

  • Izvor: ATV
  • 21.05.2023. 20:29

Publika na skoro dupke punim tribinama sportske dvorane "Peki“ mogla je da uživa u kvalitetnim borbama i drugog takmičarskog dana na Evropskom kupu u Palama.

Nakon iscrpljujuće borbe sa tatamija je otišao uzdighutih ruku, a zlatna medalja zasijala na grudima Božidara Vučurevića. 

Džudista "Leotara" pokazao je da je u sjajnoj formi, pa je svoju riznicu obogatio i najsjajnijim odličjem sa Evropskog kupa. 

"Lijep je osjećaj uzeti najsjajnije odličje nakon ovako napornog dana. Imao sam pet borbi i pokazao sam da sam najbolji. Posebno mi je drago što sam zlato osvojio na našem terenu." kaže Vučurević.

Stanovnici Moskve za ATV o oslobađanju Artjomovska:

Stanovnici Moskve za ATV o oslobađanju Artjomovska: "Naša zemlja"

Medalje, bronzanog sjaja, domogao se i Vasilije Vujičić. 

Iz Zvornika je put Pala otišao riješen da napravi novi veliki rezultat u svojoj karijeri što mu je na kraju i pošlo za rukom.

"Takmičenje je bilo izuzetno jako. U prvom kolu sam bio slobodan kao nosilac grupe, dok sam u drugoj borbi naspram sebe imao predstavnika Izraela. Bila je veoma teška i iscprljujuća borba. Nažalost, u polufinalu, sa predstavnikom Slovenije, nisam postavio najbolju tatiku. Ipak, u borbi za treće mjesto kockice su se poklopile i osvojio sam medalju", kaže Vujičić.

U Pale je pristigao džudo krem Evrope, a na račun organizacije dvodnevnog takmičenja stižu riječi hvale sa svih strana. Ispit položen sa desetkom, motiv je, kažu svi, da se potegne priča za organizacijom novih takmičenja ovog ranga.

Pratite nas i putem Vibera!