Nova pravila

Portugal ili Italija propuštaju Mundijal

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 26.11.2021.17:35

Fudbaleri Srbije uspjeli su da u Lisabonu obezbijede svoju kartu za odlazak na Mundijal u Kataru, ali te sreće nisu bile mnoge druge evropske selekcije, koje su već ili ispale ili će kroz baraž morati da se domognu jedne od tri ulaznice za Svjetsko prvenstvo.

Danas je u Cirihu održan žrijeb za baraž u koji je Srbija poslala Portugalce. Uz njih, u prvom šeširu su se našle reprezentacije Škotske, Italije, Rusije, Švedske i Velsa. Na drugoj strani su ostali Turska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka Republika.


Parovi polufinala plej-ofa su sledeći:

(1) Škotska - Ukrajina

(2) Vels - Austrija

(3) Rusija - Poljska

(4) Švedska - Češka Republika

(5) Italija - Sjeverna Makedonija

(6) Portugal - Turska


Pravila su takva da će se prvo igrati polufinala i to na terenima selekcija koje su bile u prvom šeširu na žrebu, da bi potom ukrštanjem bila odigrana i finala.

Samo pobjednici tih susreta moći će da dođu do ulaznice za Katar, odnosno jedne od tri preostale karte. U finalu se sastaju pobjednici prvog i drugog polufinala, potom trećeg i četvrtog, a onda i petog i šestog.

U finalu će domaćini biti pobjednici polufinala između Velsa i Austrije, koji će dočekati boljeg iz duela Škotske i Ukrajine. Kod kuće će u finalu igrati i Rusi ili Poljaci protiv jednog iz duela Švedske i Češke. A Portugal je na ovom drugom žrebu "dobro" prošao, jer će ako savlada Tursku, igrati kući i protiv Italije ili Sjeverne Makedonije.

Utakmice će se igrati od 24. do 29. marta naredne godine, dakle samo tri dana pred žrijeb za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 1. aprila, a na kojem će se naći i ime Srbije.

(Telegraf)