Srpski teniser

Đoković: Nema kraja

  • Izvor: B92
  • 21.11.2022.11:01

Srpski teniser Novak Đoković i u 35. godini nastavlja da pomjera granice u svijetu "bijelog sporta".

On je po šesti put trijumfovao na Završnom mastersu, čime je postao najstariji osvajač ovog turnira.

Nije mu bilo lako da fizički iznese drugi dio turnira, naročito nakon onog duela sa Danilom Medvedevim, koji je trajao više od tri sata.

"Imam odličnog fizioterapeuta. Imam sjajan tim. Imam rutine koje mi odgovaraju kod oporavka. Mislim da me je neko poslije meča sa Medvedevim pitao gdje je granica? Zaista često osjećam da ta granica postoji samo u našem umu, perspektivi. To je unutrašnja bitka sa samim sobom jer postoji glas koji ti uvijek govori da si umoran, da ne možeš i tako to. Loš momak i dobar momak. Ti pokušavaš da nahraniš dobrog momka da postane glasniji, jači od lošeg. To je tako", rekao je Đoković i dodao:

"Lakše je reći nego učiniti. To je nešto što vas podiže ujutru iz kreveta, to je srce, um, životna sila, gorivo, šta god. Za mene je to i dalje glad. To je ljubav prema igri, strast: Volim igru. Već sam rekao. Tenis je moj omiljeni sport, dao mi je toliko privilegija i benefita. Zašto ne probati? Zašto ne sanjati o tome? Nemam problem sa verbalizujem da imam najveće ciljeve, da želim da bude najbolji, da želim da pobijedim na svakom turniru. Ne mislim da je to neskromno, važno je poštovati igru i biti siguran u sebe".

Novinari su Novaka pitali i da li razmišlja o penziji, kada će reći kraj.

"Nema kraja, kako kažu u američkom fudbalu. Ne osjećam da imam misli i ideje o tome kako želim da završim karijeru, u smislu kada da završim. Da imam nešto na umu, podijelio bih to sa vama. Za mene je sve u dobrim emocijama i pozitivnim osjećanjima na terenu, treninzima. Jedna stvar je osvojiti velike trofeje, sve je lijepo, bajka. Ali moraš proći kroz mnogo poteškoća, teških dana, svakodnevnih izazova kako bi se motivisao, radio na sebi, došao do ovog nivoa i šanse da se pobijedi. Uživam u procesu iz dana u dan, zaista. Igram sa mojim sinom, profesionalcima, juniorima. Gledam tenis. To je strast, opsesija. To je sastavni dio mog života. To me ispunjava. Ja sam pravi fan igre", kaže Đoković. 

Za Novaka je ova sezona, u kojoj je osvojio pet titula, završena, a nova startuje početkom godine u Australiji.


(FOTO: Tanjug/AP) 


Tagovi: