ATV

Торино

Ђоковић срушио један од посљедњих рекорда Роџера Федерера

 • Извор: Мондо.рс
 • 19.11.2023. 21:13

Новак Ђоковић је незаустављив! Највећи тенисер свих врмеена поново је успио да очита тениску лекцију младој генерацији и освојио је Завршни мастерс у Торину.

Иако је скоро цијела хала била уз домаћег такмичара Јаника Синера Новак га је рутински добио 6:3, 6:3 и тако се "осветио" за онај пораз у групној фази такмичења.

Овом побједом не само да је додао још један пехар у своју невјероватну колекцију већ је најбољи српски спортиста "отео" Роџеру Федереру и један од посљедњих рекорда које је посједовао.

Новаку је ово седма титула на Завршним мастерсима сезоне и сада је усамљен на врху листе вишеструких освајача овог пехара.

До прошле године је рекордер са шест титула био Федерер, а онда га је Новак у Торину стигао када је у финалу рутински добио Каспера Руда.


"Ђоковићеви непоновљиви тренуци за спортску историју 21. вијека"

Сада побједом над Јаником Синером постао је Ђоковић једини у историји са седам титула.

Шест има Федерер, по пет имају Иван Лендл и Пит Сампрас, а вриједи напоменути да Рафаел Надал нема ниједан пехар са завршних турнира.

Поправио је још један свој рекорд Новак пошто је прошле године када је добио Каспера Руда постао најстарији освајач овог турнира са 35 година и 5 мјесеци. Сада са 36 и по година поставља рекорд који ће тешко пасти.

Успио је Новак до више титула од Федерера да стигне са мање одиграних турнира, пошто је Србину ово био 15. турнир за разлику од Федерерових 17.


Откривено ко је оставио мистериозну читуљу за Лаушевића

Откривено ко је оставио мистериозну читуљу за Лаушевића

Одиграо је и осам финала наспрад Роџерових 15. Прву титулу је Новак уписао у Шангају давне 2008. године, затим је од 2012. до 2015. био непоражен у Лондону да би онда паузирао до 2022. године када је побиједио Руда. Сада је започео нову серију, па ћемо видјети како ће изгледати у Торину наредне године.

Заправо је дигао и Србију пошто је сада земља друга по броју освојених Завршних мастерса! Пет Американаца је освајало овај турнир и укупно су догурали до 11 титула.

Новак сам за Србију има седам, Швајцарци имају шест Федерерових тријумфа, а Нијемци од три играча такође шест.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.