Bivši švajcarski teniser

Federer: Prerano je za ceremoniju u rodnom Bazelu

  • Izvor: Tanjug
  • 11.10.2022. 20:14

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da neće prisustvovati ATP turniru u Bazelu i dodao da bi ceremonija u rodnom gradu povodom završetka njegove igračke karijere došla prerano, prenio je Eurosport.

Federer je rekao da bi proslava u Bazelu imala posebno značenje, ali da ove godine ne bi bio spreman za još jednu takvu ceremoniju poslije emotivnog oproštaja 15. septembra na Lejver kupu u Londonu.

ATP turnir u Bazelu biće odigran od 24. do 30. oktobra. Federer je trebalo da učestvuje na ovom turniru, ali je poslije toga objavio kraj karijere. Organizatori su željeli da Federeru odaju počast posebnom ceremonijom.

"Hvala Bazelu što je želio da me ugosti ove godine. I dalje pokušavam da procesuiram sve što se dogodilo u posljednje vrijeme. Opraštanje u rodnom Bazelu će imati veoma posebno mjesto u mom srcu, ali je premalo vremena prošlo od Londona", rekao je Federer.

Direktor turnira u Bazelu Rodžer Brenvald izjavio je da bi ceremonija mogla da se organizuje na nekom od narednih turnira u Bazelu.

"Federer je jedan od najvećih svih vremena i ukazati mu čast je apsolutno imalo smisla. Željeli smo da proslavimo Rodžerove godine uspjeha, ali potpuno nam je jasno da mu je potrebno dodatno vrijeme", rekao je Brenvald.

ATP turnir u Bazelu je posljednji put organizovan 2019. godine, kada je Federer osvojio 10. titulu.

Tagovi: