ATV

Forbsova lista

Ovo su najplaćeniji teniseri: Federer neprikosnoven, Đoković peti, a milione zarađuju i oni koji ne igraju

  • Izvor: Agencije
  • 26.08.2022. 15:14

U tenisu se "vrte" ozbiljne pare, a Federer je i dalje teniser koji je stekao najveće bogatstvo igrajući bijeli sport.

Forbs je napravio listu najplaćenijih tenisera, na kojoj prvo mjesto ubjedljivo zauzima Rodžer Federer. Iako nije igrao godinu dana, Švajcarcu se i dalje niko nije približio po bogatstvu, koji je i za ovo vrijeme za koje nije igrao zaradio nevjerovatnih 90 miliona. Toliki novac su mu donijeli sponzorski ugovori.

Na drugom mjestu nisu ni Đoković ni Nadal, već iznenađenje – Naomi Osaka sa 56,2 miliona dolara zarađenih u prethodnoj godini. Ona je, kao i Rodžer, pravo bogatstvo zaradila na sponzorstvima, na šta nisu uticali ni loši rezultati koje je imala u posljednjih godinu dana, kada je čak ispala iz TOP 50.

Treća je Serena Vilijams, koja je postala bogatija za 35,1 milion dolara, takođe od sponzorskih ugovora. Za njom ide Rafael Nadal sa  31,4 miliona dolara.

Na petom mjestu je Novak Đoković, koji je tokom prethodne godine inkasirao 27,1 milion dolar. Iza njega slijede još neka iznenađenja – šesta je Ema Radukanu sa 21,1 milionom dolara zarade. Na njenu zaradu nije uticalo ni to što od US Opena nije ostvarila značajniji rezultat za godinu dana.

Prvi teniser svijeta je sedmi na listi najbogatijih sa 19,3 miliona evra. Za njim opet iznenađenje – Kei Nišikori, 365. teniser sveta, koji nije igrao skoro čitavih godinu dana zbog povrede. Međutim, sjajni ugovori su mu obezbijedili da zarađuje milione i kad ne ostvaruje dobre rezultate, piše Sportal.

Deveta je Venus Vilijams, teniserka bez većih rezultata posljednjih godina.  Na začelju je Karlos Alkaraz, nova nada svjetskog tenisa, koji je eksplodirao ove sezone.

Tagovi: