Тет-аТет

Озрен Ђурђевић за АТВ: Србовао сам увијек без обзира на цијену, Новак први разбио пројектовано ривалство

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2024. 21:26

Међународни тениски судија, спортиста и магистар међународних односа, Озрен Ђурђевић рекао је, у емисији Тет-а-Тет на АТВ-у, да многи сматрају тенис скупим спортом, али да то не мора бити тако.

"Зависи од амбиција. Ако родитељ жели да дијете постане нови Новак Ђоковић, то јесте скупо и то јесте одрицање и огромно жртвовање. Међутим, ако је циљ да се дијете бави спортом, да дијете ужива у тенису и да дијете рекреативно са пријатељима ужива у тениском мечу, то заиста није скупо", рекао је Ђурђевић за АТВ.

Говорећи о неким негативним коментарима у његовом послу, каже да нема намјеру да себе некоме доказује.

"Ја сам такве коментаре слушао чак и о Новаку Ђоковићу и апсолутно немам никакву намјерну да себе доказујем. Ја сам се довољно показао у свијету, постигао сам све оно што сам хтио, тако да сам изгубио потребу", рекао је и додао:

"Упоредићу то са Новаком Ђоковићем. Новак је прије имао страшну потребу да се допадне публици и да га публика на Западу заволи. То се није десило и он је у посљедње двије до три године тотално промијенио став о томе и уопште га то није брига".

Ђурђевић за себе каже да је велики патриота и да је увијек био без обзира на цијену.

"Ја сам србовао кроз читаву своју каријеру, без обзира на цијену. Није ме било брига за реакције и схватио сам да што год више путујем, то више волим Бањалуку и Републику Српску. Не стидим се свог патриотизма, поштујем свачије, нисам шовиниста. Значи, волим и поштујем и Французе и Американце и Русе...", нагласио је Ђурђевић.

Каже да сви знају с којима је сарађивао знају ко је он.

"Апсолутно сви знају да сам Србин из БиХ", каже он.

Говорећи о Ђоковићу, каже да је свима јасно да долази из државе која није популарна на Западу.

"Осим тога, Новак је први који је уништио то, на Западу пројектовано ривалство Федерера и Надала и створио своја два сопствена, која су израсла у највећа ривалства у историји. Међутим, није само то сметало западним медијима и западној публици, колико сметају ти Новакови прилично јасно изражени антиглобалистички ставови. Значи, питање Србије, његовог српства, његове љубави према Србији и Републици Српској, православљу, Црној Гори, што он потенцира. Затим његово пријатељство са челницима Српске православне цркве, његово пријатељство са Амфилохијем, и тако даље. Међутим, оно што је највише избило тај Запад и што је највише гурнуло прст у око Западу, западним медијима и западној публици, то је Новаков став о вакцинама", Ђурђевић.

Пратите нас и путем Вибера