Odbojkašice Srbije

Terzić prezadovoljan igrom Srbije

  • Izvor: Blic
  • 04.08.2021.21:34

Odbojkašice Srbije su odigrale kao u transu četvrtfinalni meč protiv Italijanki. Pobijedile su 3:0 i na maestralan način prošle dalje.

Ako postoji savršen meč onda su ga Srpkinje odigrale protiv Italijanki. Iako su i djevojke i selektor Zoran Terzić najavljivali težak meč, na terenu Arijake arene postojao je samo jedan tim - onaj u crvenim dresovima.

- Iskreno, nisam očekivao ovako nešto. Nije bilo realno. Ne zbog toga što razmišljamo o tome koliko smo mi jaki ili slabi, nego prosto, igrali smo protiv ekipe protiv koje smo igrali finale Svjetskog prvenstva. I to one igraju u istom sastavu kao i tada, a mi ne. Zato je sasvim bilo logično da bude jedna teška utakmica. Međutim, evo, odigrali smo stvarno dobro i ispalo je najbolje. Bolje nije moglo - rekao je Terzić srpskim novinarima poslije meča.

Djevojke su posebno podvukle dobru igru u odbrani, kao i činjenicu da ih je kritika koju su dobile od selektora u prethodnom periodu, a koja se odnosi na slabu igru u tom dijelu meča, motivisala dodatno da danas igraju na najvišem mogućem nivou.

Za dva dana u polufinalu rivalke srpskim djevojkama biće Amerikanke. Biće to repriza polufinala od prije pet godina iz Rija u kojem su Maja Ognjenović i njene saigračice slavile sa 3:2.

- Teška utakmica nas čeka. Amerika je prva na FIVB listi, Amerika je jedna od najboljih ekipa na svijetu, sigurno. Imaju roster od nekih 14 igračica koje su potpuno iste, ali potpuno. To nikada nisam u odbojci vidio, da imaju četiri identična primača, da imaju dva ista dizača, dva ista korektora, tri potpuno ista srednjaka u smislu kvaliteta. Nevjerovatno! Ali je tako. Biće dosta teško pobijediti ih, ali pobjeđivali smo ih. Mislim da imamo šansu, e sada vidjećemo na koji način i kako i da li ćemo je iskoristiti i koliko smo u ovom momentu sposobni da igramo protiv jedne takve ekipe - zaključio je Zoran Terzić.